Aile (Boşanma) Hukuku

Pek Kötü Davranış Nedeniyle Boşanma Davası

Pek Kötü Davranış Sebebiyle Boşanma Davası 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 162. maddesinde düzenlenmiştir.
Buna göre Pek Kötü davranış mutlak ve özel boşanma sebeplerinden bir tanesini oluşturmaktadır.
Özel bir boşanma sebebidir. Söz konusu pek kötü davranış nedeniyle artık tarafların aynı çatı altında yaşama imkanının bulunup bulunmadığı ya da pek kötü davranışa maruz kalan eş açısından çekilmez hal alıp almadığı hususları araştırılmayacaktır. Eylemin ispatı halinde boşanma nedeninin varlığı kabul edilecektir.
Pek kötü davranış dediğimiz zaman her bir olaya ilişkin olarak ayrı değerlendirmek gerekir. Ancak burada Yargıtay’ın da temel olarak kabul ettiği husus söz konusu pek kötü davranışın zulüm veya işkence boyutunda olması şarttır.
Davacı eş Pek kötü davranışı ispatlaması halinde mahkeme hakimi bu durumun kişi açısından artık çekilmez hal alıp almadığını incelemeyecek, boşanmaya karar verecektir.
Yine birden fazla nedene dayalı olarak boşanma davasının açılması halinde mahkemece öncelikle özel sebep olarak pek kötü davranış hususunda araştırma yapıp daha sonra diğer boşanma nedenlerine bakacaktır. Özel boşanma nedeni belirtilen kişinin bu yöndeki iddiası değerlendirilmeden karar verilemez.
Yine her zaman olduğu gibi bu hususta tecrübeli bir boşanma avukatından yardım almanızı önermekteyiz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu